ict

Google predstavio novu generaciju Pixel telefona


Osim odličnog hardvera, Google je veliku pažnju posvetio i softveru, a pogotovo softveru za kameru – sa stražnje strane samo je jedna kamera, no njene su mogućnosti impresivne

 Pixel 3 i Pixel 3 XL te su prvi dojmovi koje možemo pročitati odlični.

Iako hardverski nema nikakvih velikih noviteta ili nešto što već nismo vidjeli na mobilnom tržištu – veliki ekrani (5,5 inčni modela Pixel 3 i 6,3 inčni Pixela 3 XL – veći uređaj ima notch), Snapdragon 845, 4GB RAM-a 64/128GB prostora za pohranu podataka, većina koji su imali prilike isprobati ove uređaje iznimno su zadovoljni s onim što su vidjeli.

Osim što su atraktivniji od prethodnika, svi naglasak stavljaju na kvalitetu OLED ekrana koji su definitivno bolji u odnosu na Pixele druge generacije te posebno na kvalitetu fotografija snimljenim kamerama.

Zanimljivo, Google se i dalje ne odlučuje za postavljanje dvije kamere sa stražnje strane ekrana (što je postalo standard na top modelima smartphonea), no zahvaljujući softveru, fotografije snimljene 12,2 MP kamerom (uz otvor blende f/1.8) su fantastične.

Kamera dolazi s opcijama optičke i elektroničke stabilizacije slike, automatskim fokusiranjem koje može pratiti objekt pri kretanju, ima mogućnost naknadnog fokusiranja dijelova fotografije i stvaranja efekta zamućene pozadine itd.

Ovi uređaji rade na posljednjoj verziji Androida (9 Pie), podržavaju Google Assistant, imaju mogućnost bežičnog punjenja, a ono što nemaju jest 3,5 mm izlaz za slušalice koji, nakon Applea koji je započeo ovaj trend, koristi sve manje mobilnih kompanija.

Oglasi

Kategorije:ict