ict

Prodaja pametnih satova i narukvica u velikom usponu!


Tržište nosivih uređaja u svijetu poraslo je u drugom kvartalu ove godine za 5,5 posto u odnosu na isto razdoblje lani, što znači da je isporučeno 27,9 milijuna jedinica. Sjajni su to rezultati je postojalo je uvjerenje da bi to tržište moglo doživjeti poveći krah s obzirom na nezainteresiranost kupaca, ali i zbog činjenice da su proizvođači uvelike usporili proizvodnju ili se jednostavno povukli. Očito je takvom pesimizmu nestalo temelja.

Jer, zahvaljujući kompanijama kao Apple, Xiaomi, Fitbit i Huawei, čini se da je tržište probuđeno i na tom valu bi trebalo ići prema naprijed kroz 2018. godinu, ali i kasnije.

Primjerice, ako gledamo samo rast, Huawei je uvjerljivo vodeći jer bilježi 118,1 posto u odnosu na godinu ranije. Konkretno, umjesto isporučenih 0,8 milijuna uređaja, isporučio ih je 1,8 milijuna. To je dovoljno za četvrto mjesto na listi najvećih.

 

Apple drži 17 posto tržišta. Bez iznenađenja, odmah ispod s 15,1 posto je Xiaomi, koji je u prošloj godini isporučio tijekom drugog kvartala 3,5 milijuna uređaja, a ove 4,2 milijuna.

Samsunga nema u društvu najjače petorke i to je trn u oku te kompanije, koja nikako ne može progurati    svoju Gear seriju na tržište u smislu koji to želi, a želi biti pri vrhu s preko milijun isporučenih nosivih uređaja.Kako god, pozitivno je vidjeti da ovo tržište bilježi rast.

 

Oglasi

Kategorije:ict