internet

Google Play Store ostvaruje dvostruko manju zaradu od Apple App Store


Bitka e-trgovina aplikacijama između Google Play Storea i App Storea traje otkako su Google i Apple rivali na tržištu pametnih telefona u softverskom smislu. Ali, jednako tako, situacija je konstantno identična pa App Store bilježi daleko više prihoda i profita, dok Google Play Store bilježi daleko više preuzimanja aplikacija. No, novac se broji i 93 posto više profita za Apple u trećem kvartalu ove godine velika je stvar.

Pretplate su ono što Appleu podosta pomaže održati se na vrhu, njegovi su korisnici vjerni i više novca troše.

Ali, kad se dođe do preuzimanja aplikacija iz navedenih e-trgovina, situaciju prelazi na stranu Googlea. Naime, 19,5 milijardi preuzimanja zabilježio je u trećem kvartalu ove godine Google Play Store, što je rast od 14,3 posto na godišnjoj razini, dok je App Store zabilježio 7,6 milijardi preuzimanja, što je rast od 3,1 posto na godišnjoj razini. Samo, uzaludna je tolika dominacija Googlea, odnosno Androida, kad njegovi korisnici ne troše ni približno kao Appleovi.

Nije to ništa čudno, Appleovi iOS uređaji koštaju u prosjeku 1098,50 KM, Android uređaji koštaju u prosjeku 363,35 KM i to je jasan pokazatelj kupovne moći jedne i druge “publike.

Oglasi

Kategorije:internet, poslovanje, vijesti