poslovanje

Drastična kazna za Apple i Samsung zbog usporavanje telefona


Apple i Samsung omogućili su korisnicima nekih modela telefona nadogradnju softvera koja je, tvrde iz talijanskog regulatornog tijela za komunikacije, usporila te uređaje.

 

Apple se prošle godine našao na velikom udaru kritika zbog usporavanja starijih modela iPhonea, nakon čega su kako bi se iskupili, korisnicima omogućili kupovinu jeftinije baterije, no čini se da još nije kraj Appleovim problemima zbog usporavanja telefona. Naime, kompanija se našla na udaru talijanskih regulatora koji su Cookovu kompaniju kaznili s čak 10 milijuna eura, a na udaru se našao i Samsung, koji je kažnjen s 5 milijuna eura.

 

Iz regulatornog tijela za komunikacije komentirali su da su obje kompanije korisnicima omogućile instaliranje i nadogradnju softvera koji njihovi uređaji nisu u potpunosti podržavali te im nisu pružili učinkovit način za potpunu obnovu funkcionalnosti koje su njihovi uređaji imali prije te nadogradnje. Ovim softverskim nadogradnjama Apple i Samsung smanjili su performanse uređaja, što je rezultiralo ozbiljnim kvarovima i usporavanjem rada telefona.

Razlog zbog kojeg je Apple kažnjen s većom svotom jest što korisnike nisu obavijestili o važnim detaljima vezanima za osnovne karakteristike baterije poput prosječnog trajanja, održavanja, faktora koji utječu na njihov sporiji rad i brže trošenje, a obje kompanije na svojim talijanskim stranicama moraju obavijestiti korisnike o ovoj odluci i kazni.

 

 

Iako nije riječ o svoti koja će ugroziti poslovanje ovih kompanija, kazna koju su Apple i Samsung dobili maksimalna je, a ako bi i druge zemlje primijenile istu praksu, ukupna bi svota bila puno veća.

 

 

 

izvor: zimo.hr

Oglasi

Kategorije:poslovanje