ict

Predstavljen novi smartphone OnePlus 6T!


Veliki ekran dijagonale 6,41 inč, Snapdragon 845, 6 GB RAM-a, 128 GB prostora za pohranu podataka, dvije stražnje kamere s unaprijeđenim softverom za noćno snimanje – sve to donosi OnePlus 6T po cijeni od  1000 KM.

U odnosu na prethodnika, ovaj uređaj sada ima veći ekran dijagonale 6,41 inč (riječ je o AMOLED ekranu), rezolucije 2280 x 1080 piksela, s gornje strane ekrana nalazi se smanjeni notch u kojem je smještena kamera za selfie rezolucije 16 MP. Sa stražnje strane kućišta nalaze se dvije kamere rezolucije 16 i 20 MP (otvor blende f/1.7), a treba napomenuti kako je OnePlus u ovom modelu nadogradio, tj. poboljšao softver kamere, što se pogotovo odnosi na fotografije snimljene u uvjetima slabijeg osvjetljenja.

Hardverski, ovaj se model ne razlikuje previše od prethodnika – pokreće ga Snapdragon 854 čipset, ima 6 odnosno 8 GB memorije te 128/256 GB skladišnog prostora.

U odnosu na prethodnika jest senzor za otiske prstiju implementiran u ekran, za koji u ovoj kompaniji kažu da je najbrže ovakvo rješenje trenutačno dostupno na tržištu, no novinari koji su već recenzirali ovaj telefon kažu da senzor ne radi savršeno i nije brz kao klasičan senzor za otiske prstiju. Također, osim otključavanja prstom, OnePlus 6T može se otključati i pogledom.

U većini recenzija napominje se kako je ovo jedan od trenutnih best buy modela na tržištu koji po skoro upola nižoj cijeni donosi većinu naprednih opcija kao i konkurentski uređaji poznatijih kompanija. Ipak, negdje se moralo uštedjeti, pa tako OnePlus 6 nema mogućnost bežičnog punjenja ni certifikat vodootpornosti, a dosadašnji ljubitelji brenda mogli i im zamjeriti izbacivanje 3,5 mm izlaza za slušalice (u pakiranju se nalazi i nastavak koji omogućuje povezivanje klasičnih slušalica s telefonom).

Izbacivanjem tog nastavka napravljeno je malo više mjesta za bateriju pa možemo očekivati da će veća 3300 Ah baterija izdržati cijeli dan korištenja, a treba spomenuti i tehnologiju za brzo punjenje baterije.

Oglasi

Kategorije:ict